Bahan-bahan:
2 sudu besar sos Teriyaki
1 sudu besar Minyak bijan
1 sudu kecil Wasabi
½ sudu kecil Japanese chilli powder
250gm ikan salmon
½ batang Leek
300ml Air
½ cawan Kicap jepun
120gm Mee udon
Cara penyediaan:
• Campurkan sos teriyaki bersama minyak bijan, wasabi dan Japanese chilli powder. Gaulkan sehingga rata
• Perapkan ikan salmon bersama bahan-bahan tersebut.
• Panggankan ikan salmon yang telah diperap sehingga masak.
• Rebuskan air bersama leek sehingga mendidih
• Masukkan kicap jepun
• Setelah mendidih tuangkan keatas mee udon.
• Hidangkan salmon yang telah dimasak diatas mee udon.
• Campurkan sos teriyaki bersama minyak bijan, wasabi dan Japanese chilli powder. Gaulkan sehingga rata
• Perapkan ikan salmon bersama bahan-bahan tersebut.
• Panggankan ikan salmon yang telah diperap sehingga masak.
• Rebuskan air bersama leek sehingga mendidih
• Masukkan kicap jepun
• Setelah mendidih tuangkan keatas mee udon.
• Hidangkan salmon yang telah dimasak diatas mee udon.
0 comments:
Post a Comment